Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Leudal Krijgt Twee Nieuwe Wethouders

Leudal krijgt twee nieuwe wethouders

Drie kandidaten, twee genomineerden

De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdagavond twee nieuwe wethouders gekozen. Het gaat om Michel Graef (CDA) en Robert Engels (Lijst Samenwerking). Zij volgen daarmee de vertrekkende wethouders Piet Verlinden (CDA) en Marleen van der Maat-van Eck (VVD) op.

In totaal hadden zich drie kandidaten gemeld voor de twee vacante wethoudersposten. Naast Graef en Engels was dat ook Pieter Meekels (D66). De vertrouwenscommissie droeg Graef en Engels voor aan de gemeenteraad, die hen vervolgens met een meerderheid van stemmen benoemde.

Installatie nieuwe wethouders

De nieuwe wethouders worden op 12 juli geïnstalleerd. Graef krijgt de portefeuilles Bestuur, Organisatie en Personeel, Financiën, Economische Zaken, Landbouw, Ruimtelijke Ordening en Wonen. Engels gaat verantwoordelijk worden voor de portefeuilles Zorg, Welzijn, Onderwijs, Sport, Jeugd en Cultuur.

Met de komst van Graef en Engels is het college van B en W van Leudal weer compleet. Eerder dit jaar nam wethouder Marleen van der Maat-van Eck afscheid van de gemeente om burgemeester te worden van Zundert. Na haar vertrek bleef wethouder Piet Verlinden enige tijd waarnemen als locoburgemeester.


Comments